166-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      166-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      166-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!

Новини


11/Януари/2022

С обновен състав авторският спектакъл на Съби Събев „Задявки надигравки” дава началото на срещите ни с публиката през новата година. Представяме фолклорната игра по популярни български народни песни и танци на 15.01. /събота/ от 11:00 в зала „Патиланчо”.  На следващия ден по същото време и на същото място очакваме нашата малка публика на театралната игра „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, реж. Съби Събев. 
На 22.01. ни гостува Държавен куклен театър – Търговище с постановката „Косе Босе” по Рада Москова, авторски спектакъл на Ели Хрусанова -Златанова и Христо Златанов. В неделяния ден представяме невероятната приказка „Закуска за принцеса” от Янко Митев. Текстът е носител на I –ва награда за образователна пиеса от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол 2015 г. Спектакълът е носител на Награда за образователен театър от 21-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019.
На 25.01. с комедията „Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни гостуваме в столицата. От 19:00 ч. на Открита сцена „Сълза и смях” ще срещнем публиката с герои, чието дребно щастие се определя от наивността и житейския ентусиазъм на техните жертви. И всичките им действия минават като на парад пред очите и ушите на две клюкарки, представящи общественото мнение. Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, режисьор е Съби Събев. Спектакълът е посветен на 165 години от първото представление в Шумен и в България. На следващият ден /26.01./ комедията гостува в Казанлък.
На 27.01. на шуменска сцена представяме неспиращата да вълнува любовна история на Фани Хорн, Жак Мюрие и отец Ередиа в постановката на Бойко Илиев „Осъдени души” по Димитър Димов. Очакваме ви в салона на театъра от 19:00 ч.
Завършваме месеца с две детски представления.
На 29.01. ще отведем малките зрители в свят, в който всичко е възможно със спектакъла „Тримата братя и златната ябълка” по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов, реж. Даниела Христова. На 30.01. ще разкажем „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев.
Работното време на билетна каса е всеки делничен ден от 11:00 ч. до 14:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч. Събота и неделя от 10:30 ч. в зала „Патиланчо”.


 

Начало       История       Репертоар       Галерия       Фестивал       Сцени       Художествено-творчески състав       Новини       Програма       Контакти
lovetheater.bg
WebDesign: ReFresh 4+ Ltd.
Photography: Hristo Hristov