164-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      164-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      164-ти СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!

Новини


25/Март/2020


С представления онлайн Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен тази година ще отбележи 27 март –  Световен ден на театъра. Първият спектакъл ще бъде за децата – нашите най-малки зрители. На страницата на театъра във Фейсбук, в 11:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката „Рошльо и комините“ от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова. В празничния ден сме предвидили и онлайн представление за възрастни. В традиционния за драматичните ни спектакли час – 19:00, отново на страницата в социалната мрежа ще бъде публикуван линк, чрез който зрителите ще могат да гледат хитовото заглавие, носител на множество награди, „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева. 
Постановката е  отличена с Награда за цялостен спектакъл, Награда за женска роля,  Награда за мъжка роля от МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ  ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” ШУМЕН 2018; Награда за режисура, Награда за сценография, Наградата за мъжка роля, Наградата за женска роля  от XXVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ.- Враца. Притежава номинации за „Икар” 2019 в категория „Дебют” на Максима Боева и Ирина Митева и в категория „Сценография” на Борис Далчев. Максима Боева е носител на Творческата награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров" Русе 2018  През 2019 г екипът на спектакъла е удостоен с колективна Награда на Шумен за изкуство и култура в раздел „Театър“:
Линковете към двата спектакъла ще бъдат активни в продължение на 12 часа. Брой на гледанията – неограничен.
На 27 март, през целия ден, на страницата ни във Фейсбук ще публикуваме любопитна информация, свързана с театралните ни събития от 27.03.2019 г. до 27.03. 2020 г. 
Приятно гледане!
Бъдете с нас в празничния Световен ден на театъра 27 март! Очакваме ви на този уникален онлайн празник! Вие сте онези, чрез които театърът диша и живее. Бъдете здрави!  

Начало       История       Репертоар       Галерия       Фестивал       Сцени       Художествено-творчески състав       Новини       Програма       Контакти
lovetheater.bg
WebDesign: ReFresh 4+ Ltd.
Photography: Hristo Hristov